Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το μενού των γενεθλίων


Είπα σήμερα να πρωτοτυπήσω,να κάνω κάτι διαφορετικό.
Έτσι έφτιαξα την ακόλουθη συνταγή:

Υλικά:
Για βάση:
-500 γρ κιμάς
-1 κρεμμύδι
-1 καρότο
-1 ντομάτα
-μαιντανός
-δυόσμος
-αλάτι,πιπέρι
-ρίγανη
-3 φρυγανιές

Για πάνω:
-2 ντομάτες
-1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
-2 κρεμμύδια
-τυρί τριμμένο
-μανιτάρια
-μαιντανός
-κέτσαπ ή σάλτσα δική μας κατασκευής

(τα υλικά μπορεί να ποικίλουν,ανάλογα τη διάθεση,την προτίμηση και το τι υπάρχει στο σπίτι,μπορεί κάποιος να βάλει και ζαμπόν,μπέικον,πιπεριά πράσινη κλπ,κλπ.Ομοίως και στον κιμά,άλλος αγαπάει τα μυρωδικά,άλλος όχι τόσο,προσθέτει ή αφαιρεί ό,τι θέλει,επίσης μπορεί να βάλει και αυγό,εγώ δεν έβαλα.)

Ζύμωνουμε τον κιμά,όπως θα φτιάχναμε μπιφτέκια.Τον στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.Τον αφήνουμε να ψηθεί,περίπου μισή ώρα,μπορεί και λιγότερο,ανάλογα το φούρνο.

Βγάζουμε το ταψί,να κρυώσει λίγο ο κιμάς.Ρίχνουμε λίγη σάλτσα από πάνω.Κόβουμε σε ροδέλες,κρεμμύδια,ντομάτες,πιπεριά και τα ρίχνουμε όλα από πάνω,μαζί με το τριμμένο τυρί και τα μανιτάρια.

Βάζουμε πάλι στο φούρνο και το αφήνουμε άλλα λίγα λεπτά,ανάλογα το φούρνο,10-20 περίπου,να ψηθούν τα υλικά από πάνω.

Είναι μια πρωτότυπη πίτσα,που αντί για ζυμάρι,έχει βάση κιμά.



Φωτογραφία: Ό,τι πρόλαβα να φωτογραφήσω στο ταψί,πριν του αλλάξουμε τα φώτα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου