Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Δορυφορική


Κόντρα στην τηλεοπτική ξεραίλα του καλοκαιριού και κυρίως του Σαββατοκύριακου,που η μια μπούρδα διαδέχεται την άλλη,βάλαμε το μηχάνημα που πιάνει τα δορυφορικά κανάλια.Είμαστε τυχεροί που εδώ στην πολυκατοικία,υπάρχει ήδη δορυφορικό πιάτο,οπότε με ένα μηχάνημα και δύο καλώδια,βλέπουμε κανάλια πολλών χωρών!!

Τα μόνα που δεν μου αρέσουν είναι τα Αραβικά,αλλά έχει τόσες άλλες επιλογές!!Ιταλικά κυρίως βλέπω,για να κάνω εξάσκηση την γλώσσα. Βλέπω όμως και άλλα, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα,Ρουμάνικα.


Μερικά κανάλια έχουν γίνει ήδη αγαπημένα μου!!Κυρίως αυτά που δείχνουν ντοκιμαντερ και τοπία.


Απ'το Μιλάνο πετάγομαι στα βουνά του Βορρά.Από τις πλατείες,τα μουσεία της,τα συντριβάνια,σε λιβάδια και βουνά.


Βιβλιοθήκες,συντριβάνια,βιβλία του μεσαίωνα,αγάλματα,γλυπτά,κάνουν παρέλαση μπροστά στα μάτια μου.

Λίμνες,ποτάμια και παλάτια με υπέροχη διακόσμηση,στη συνέχεια.Όμορφα τοπία,μεγαλεία άλλων εποχών.Γιορτές,αναπαραστάσεις παλιών εθίμων,ιππότες,σπαθιά,εκθέσεις αλλά και φαγητά,ζυμαρικά και νοστιμότατα γλυκά και παγωτά.
Τυροκομεία,τυριά και καταπράσινα λιβάδια,με αγελάδες,κατσίκες.

Όμορφες εικόνες εναλλάσονται.
Οι ατέλειωτες ώρες βαρεμάρας είναι παρελθόν!!
Όμορφες εικόνες,τοπία, εναλάσσονται μπροστά μου.Κουλτούρες άλλων λαών, ήθη, έθιμα, γιορτές, συνεντεύξεις,νέα,θάλασσες,βουνά,πολιτική,μουσική.Άπειρα θέματα να διαλέξεις!

Νιώθω όμορφα,οι ατέλειωτες ώρες βαρετού ζάπινγκ,στα Ελληνικά κανάλια,τέλειωσαν!!

Αφού τα ταξίδια είναι δύσκολα,στην καθημερινότητα που ζούμε,τουλάχιστον ας ταξιδεύει το μυαλό,ας ταξιδεύει το μάτι μας!!

Αγαπώ τόσο τα ταξίδια!!Ας είναι και του μυαλού!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου