Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Εκδρομή

Εχθές πήγαμε μια εκδρομή,από εδώ Κατερίνη,με γκρουπ.


Πρώτη στάση το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Γουμένισσα,που πέρυσι τον Απρίλη είχαμε μείνει 3 μέρες με τον άντρα μου και είχα φτιάξει το σχέδιο για το τέμπλο για το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Χαράλαμπου που υπάρχει μέσα.

Πήραμε και κάστανα,η πηγή τους είναι όλος ο νομός Κιλκίς.



Δεύτερη στάση η πόλη της Γουμένισσας όπου ήπιαμε καφέ με 2 ευρώ!Μια χαρά!Όταν λέω εγώ ότι η κρίση χτυπάει την Αθήνα όπου είναι όλα πανάκριβα...




Τρίτη στάση το μοναστήρι του Αγίου Νικοδήμου,κι αυτό κοντά στη Γουμένισσα.Χτισμένο ψηλά,σε πέτρα,με απίστευτη θέα,μες το πράσινο.Πανέμορφο μέρος...Νιώθεις μια ηρεμία με αυτή την επαφή με τη φύση και τον Θεό.Μας μίλησε ένας μοναχός,νέος σε ηλικία,για τον Άγιο Νικόδημο και για το μοναστήρι που μόνοι τους κάνουν εκεί όλες τις δουλειές,και χτίσιμο και περιποίηση και καθαριότητα του χώρου.Φτιάχνουν και χειροποίητα γλυκά,βότανα,κρασί,τυρί και πολλά άλλα,όπως και σε κάθε μοναστήρι.Μας κέρασε και κάτι καταπληκτικά κουλουράκια που είχαν φτιάξει οι μοναχοί.




Τέταρτη στάση το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.Περάσαμε πια νομό και είμαστε στην Πέλλα.Αυτό είναι μοναστήρι γυναικείο,μένουν καλόγριες.Εκτός των άλλων έχουν και πολλά ζωάκια και φροντίζουν.Μου άρεσε πολύ και αυτό το μοναστήρι.

Πέμπτη στάση για φαγητό στο δρόμο για τα Γιαννιτσά.

Τελευταία στάση στα Γιαννιτσά για καφέ στον πεζόδρομο της πόλης.Όμορφα ήταν,πάνω από όλα ήσυχα.Δεν ξέρω πως είναι τις καθημερινές με ανοιχτά τα μαγαζιά αλλά εχθές ήταν πολύ ήρεμα.Χαλαρώσαμε λίγο από το ταξίδι.

Νωρίς το απόγευμα γυρίσαμε Κατερίνη γεμάτοι εικόνες και χρώματα.



Τώρα που δουλεύει ο άντρας μου πήγαμε αυτές τις δύο εκδρομές και περάσαμε ωραία.Γιατί τι καλύτερο υπάρχει από το να γνωρίζεις άλλα μέρη και να βλέπεις πως ζει ο κόσμος και κάπου αλλού;Δεν θεωρώ διασκέδαση να πηγαίνω στα θορυβώδη μπαρ με ένα ποτό στο χέρι και να βλέπω τις προσπάθειες ορισμένων να ψαρέψουν ταίρι που τείνουν στη γελοιοποίηση,με το να τα ''αποκαλύπτουν'' όλα,το ρήμα σε κυριολεκτική χρήση,τα αποκαλύπτουν όλα,στη φορά,και δείχνουν σαν να βγαίνουν για ''πεζοδρόμιο''...Αφήνω τα μπαράκια αυτά για όσους τα θεωρούν τρόπο ζωής. Περι ορέξως κολοκυθόπιτα...



Με ό,τι καταλαβαίνει κανείς,πορεύεται σε αυτή τη ζωή.Εγώ θέλω να γεμίζω εικόνες και εμπειρίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου