Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Γυρισμός(προσωρινός τίτλος βιβλίου)



Έμπνευση.

Νέο ταξίδι.

Νέο,τρίτο βιβλίο-ΑΝΕΚΔΟΤΟ όπως τα δύο προηγούμενα του,κυριολεκτικά και μεταφορικά- η έμπευση ήρθε απρόσκλητα και οι λέξεις ξεχύθηκαν.Σαν αγρίμια.Όπως πάντα.Χείμαρρος η έμπνευση.

Ούτε καν αυτή τη φορά στον υπολογιστή μου που δεν έχω εδώ.Τα άλλα δυο βρίσκονται εκεί.Θα δείξει.Δεν ξέρω.Δεν έχω όλες τις απαντήσεις.Αυτή τη φορά γεμίζω τετράδιο.

Νέα όλα...Καινούρια...Νέες εικόνες...Νέες σκέψεις...Μπροστά στο λευκό χαρτί,στη λευκή οθονη,να καταγράφω.Αυτό μ'αρέσει να κάνω.Όσο περνάνε τα χρόνια,παρατηρώ περισσότερο τον κόσμο γύρω.

Πιστεύω ένα 30% όσων ακούω,ένα 50% όσων βλέπω και 100% όσων καταλαβαίνω...

Λογική και συναίσθημα στη ζυγαριά.Ποιο κυριαρχεί;

Κανένα.Ισορροπία.Άλλοτε το ένα πάει μπροστά,άλλοτε το άλλο.Ανάλογα τις εικόνες,τους ανθρώπους,τις σκέψεις,τις πράξεις,τις λέξεις...

Το κέρδος είναι σε όσα μαθαίνεις.Πάντα όλοι και όλα γύρω μας μαθαίνουν πράγματα.Το έχω πει πολλές φορές ότι όλα ορίζονται από το αντίθετο τους.Το καλό δεν θα υπήρχε χωρίς το κακό,η μέρα χωρίς τη νύχτα κλπ,κλπ,κλπ...

Ο καθένας καταλαβαίνει τις δικές του αλήθειες.

Δεν μ'αρέσει να αραδιάζω προφορικές λέξεις,χαζές.Προτιμώ τις γραπτές.Κι ας είναι εξίσου χαζές,πολλές φορές.Σε όλους μας,υπάρχουν όλα.ΣΥΝΘΕΤΟΙ όλοι,αλλά κι ΑΠΛΟΙ.ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Έτσι αφήνω την έμπνευση να τα πει καλύτερα.Άλλωστε όταν γράφω,όσοι πρωταγωνιστούν,έχουν κομμάτια από μένα,αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩ.Σε καμία περίπτωση.

Κανείς δεν είναι ίδιος με κανέναν και καλύτερα έτσι.Θα ήταν απίστευτα προβλέψιμο και βαρετό να μοιάζαμε όλοι.Η διαφορά φέρνει την ομορφιά.

Την ομορφιά που κρύβουν ή φανερώνουν τα μάτια...

Μ'αρέσει να κοιτάζω τους άλλους στα μάτια.Για αυτό προτιμώ την άμεση επαφή και όχι τα τηλέφωνα.Να βλέπω τα μάτια.Καθρέπτης της ψυχής.Πάντα.Δεν κρύβουν τίποτα και τα κρύβουν όλα.
 

Η διαδρομή με εξάπτει πιο πολύ από τον προορισμό.

Τα χρώματα,τα αρώματα,οι επαφές.Οι σκέψεις,οι λέξεις.Όλα.

Όταν καταλάβουμε όσα έχουν αξία στη ζωή,τότε μόνο θα είμαστε ευτυχισμένοι.Η ομορφιά είναι στο ταξίδι.Στο να δίνεις και να παίρνεις.Ισότιμα.Ισόποσα.Ό,τι δεν έχει αξία,χρηματική αξία.

Όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν.Όλα.Από καταβολής κόσμου.


Όλα τα άλλα;Τροφή για σκέψη.Δεν θα πω άλλα. 


Ο καθένας ορίζει,τη δική του αλήθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου